
چرا چایساز آب را به جوش نمیآورد؟
فهرست مطالب
علت به جوش نیامدن چای ساز؛ چای ساز یک وسیلهی کاربردی برای درست کردن چای است. از مهمترین ویژگیهای این وسیله برقی میتوان سرعت بخشیدن به عمل جوش آمدن آب را نام برد. بنابراین با استفاده از این وسیله برای دم کردن چای مدت زمان کمتری صرف شده و باعث صرفه جویی در وقت نیز میشود. در نتیجه این ویژگی،چایساز را به یک وسیله محبوب در بین مردم تبدیل کرده است. به همین دلیل در اکثر خانهها وجود دارد.
چای ساز هم مانند سایر وسایل برقی دیگر ممکن است دچار مشکل و خرابی شود. یکی از این مشکلات به جوش نیاوردن آب است که دلایل متعددی دارد. میتوان به خرابی المنت، برد الکتریکی، سنسور حرارتی و اختلال در اتصالات برق به عنوان دلایل به جوش نیامدن آب اشاره کرد. با ما همراه باشید که در ادامه این مقاله فرتاک کالا ۴علت به جوش نیامدن چای ساز را به صورت کامل مورد بررسی قرار خواهیم داد.
المنت چایساز
علت به جوش نیامدن چای ساز؛ المنت قطعهای است که جریان الکتریکی را به جریان گرمایی تبدیل میکند و باعث گرم شدن و در نهایت به جوش آمدن آب داخل چای ساز میشود. این قطعه با توجه به وظیفهای که دارد جزو اجزای بسیار کاربردی به حساب میآید. در صورت خراب شدن المنت عملکرد دستگاه مختل شده و دیگر آب به جوش نمیآید. برای رفع این مشکل تنها راه چاره تعویض المنت است. المنت جزو قطعههایی است که قابل تعمیر نمیباشد و اگر دچار مشکل شود باید تعویض گردد. روش تست المنت تنها با استفاده از اهم متر است که بهتر است در صورت نداشتن تخصص در زمینه تعمیر لوازم خانگی ، برای تشخیص و تعمیر مشکل به وجود آمده دستگاه را نزد تعمیرکار ببرید. زمانی که المنت سوخته است، چایساز روشن میشود اما داغ نخواهد شد.
برد الکتریکی
وظیفه برد الکتریکی کنترل فرمانها و ایجاد هماهنگی بین اجزای چای ساز میباشد. یکی دیگر از ۷ علت به جوش نیامدن چای ساز خرابی برد الکتریکی است. در صورت بروز مشکل در این قسمت دستگاه ممکن است فرمانها به اشتباه صادر شده و عملکرد tea maker دچار اختلال شود. برد الکتریکی جزو تخصصیترین و گرانترین قسمت چای ساز محسوب میشود که در صورت نیاز به تعمیر یا تعویض بهتر است آن را نزد یک تعمیرکار ماهر برید و یا از خدمات پس از فروش همان برند استفاده کنید.
سنسورهای حرارتی
ترموستات وظیفهی انتقال فرمان قطع تولید حرارت از المنت به برد الکترونیکی را بر عهده دارد. ترموستات از دو فلز غیر همجنس تشکیل شده است. عملکرد آن به صورتی است که این دو فلز در اثر گرما منبسط و در اثر سرما منقبض شده و باعث روشن و خاموش شدن دستگاه میشوند. زمانی که آب به نقطه جوش میرسد، ترموستات این فرمان را به برد منتقل میکند و با خاموش کردن کلید تعبیه شده روی دستگاه، تولید حرارت را متوقف خواهد کرد. زمانی که سنسورهای حرارتی خراب شوند، قادر به تشخیص دمای آب و رسیدن آن به نقطه جوش نخواهند بود. بنابراین احتمال دارد چایساز را قبل از جوشیدن آب خاموش کند.
اختلال در اتصالات برق
در صورت به جوش نیامدن آب ابتدا المنت، برد، سنسورهای حرارتی را معاینه خواهیم کرد. اگر مشکل مربوط به هیچ کدام از این اجزاء نبود به بررسی اتصالات برق مانند دوشاخه، پریز برق منزل، کابل برق و… میپردازیم.
در صورت مشکل در این قسمتها با توجه به اینکه مربوط به کدام قسمت است، قسمت مد نظر را تعمیر یا تعویض خواهیم کرد. برای تشخیص اینکه مشکل از پریز برق است یا خیر ، میتوان وسیله را به یک پریز برق دیگر متصل کرد. اگر tea maker آب را به جوش آورد پس مشکل از پریز برق بوده. در غیر این صورت سایر اتصالات برقی را بررسی میکنیم.
ایجاد رسوب بیش از حد در کف کتری و روی سطح المنت
همچنین در آخر میتوان رسوب بیش از حد ناشی از املاح آب در کف کتری را به عنوان یکی دیگر از ۷ علت به جوش نیامدن چای ساز نام برد. این رسوبات سطح المنت دستگاه را پوشانده و از ایجاد انرژی گرمایی جلوگیری میکنند. در صورت وجود این مشکل تنها کافی است که با استفاده از روش مناسب رسوب زدایی انجام دهید تا مشکل حل شود. یکی از این روشها استفاده از مخلوط آب و سرکه است. طرز استفاده از این مخلوط نسبت ۱ به ۳ است. یعنی ۱ لیوان سرکه و ۳ لیوان آب را با هم مخلوط کرده و داخل چای ساز بریزید و اجازه دهید به مدت ۲-۱ دقیقه بجوشد. سپس دستگاه را خاموش کرده و با استفاده از آب و مواد شوینده کامل بشورید تا بوی سرکه رفع شود.
برای جلوگیری از ایجاد لایههای رسوب و سفید رنگ هنگام درست کردن چای بوسیله tea maker بهتر است از آبی که کمترین میزان املاح را دارد، مانند آب تصفیه استفاده کنید.
نتیجهگیری
در این مقاله ۵ علت به جوش نیامدن چای ساز یا کار نکردن آن را مورد بحث قرار دادیم که شامل موارد زیر میشود:
- قطعی یا سوختن المنت چایساز
- خراب شدن برد الکتریکی
- ایجاد مشکل در ترموستات یا سنسورهای حرارتی
- وجود مشکل در اتصالات برق دستگاه یا پریز برق منزل
- ایجاد رسوب بیش از حد در کف کتری و روی سطح المنت
امیدواریم که مفید واقع شده باشد. در صورت داشتن هر گونه نظر، پیشنهاد و یا انتقادی در قسمت نظرات همین مقاله با ما در میان بگذارید.