
تفاوت غذاساز و خردکن در چیست؟
فهرست مطالب
امروزه در زندگی مدرن لوازم خانگیهایی تولید شدهاند که باعث سریع و راحت شدن آشپزی میشوند. زمانی که قصد خرید لوازم برقی برای آشپزخانه منزلتان را دارید، ممکن است به دلیل ناآگاهی از کاربرد و تفاوت دستگاهها موفق به انتخاب محصول مورد نظرتان نشوید. به عنوان مثال قصد خرید یکی از دو محصول غذاساز و خردکن را دارید ولی نمیدانید که تفاوت غذاساز و خردکن در چیست؟ ما در این مقاله شما را با عملکرد، کاربرد و تفاوت غذاساز و خردکن آشنا خواهیم کرد تا بتوانید تصمیم درستتری را در خرید دستگاه مورد نیازتان بگیرید.
غذاساز و خردکن، این دو وسیلهی برقی هر دو برای آمادهسازی غذا کاربرد دارند ولی عملکرد آنها متفاوت است. غذاسازها معمولا چندکاره هستند و علاوه بر خرد کردن و مخلوط کردن و… دارای تیغههای اضافی برای برش دادن موادغذایی در اشکال و ابعاد مختلف نیز میباشند. در صورتی که خردکنها غالبا تک کاره هستند و فقط وظیفهی خردکردن و تا حدود کمی همزدن را انجام میدهند.
غذاساز
غذاساز یک وسیلهی برقی است که به دلیل چندکاره بودن، تاثیر زیادی در سرعت و آسان کردن آشپزی دارد. با اینکه یکی از وظایف غذاساز خرد کردن موادغذایی میباشد، اما غذاسازها به واسطهی لوازم جانبیهای متنوعی که به همراه دارند میتوانند کارهایی مانند رنده کردن، برش دادن، ورز دادن خمیر، همزدن و… را هم انجام دهند.
داشتن موتور قوی، غذاساز را به یک دستگاه بینظیر و پرکاربرد تبدیل کرده است. اگر هزینهی بالای آن برایتان زیاد اهمیتی ندارد با خرید این دستگاه از بسیاری محصولات دیگر بینیاز میشوید.
این روزها روشهای مدرن جایگزین روشهای قدیمی و سنتی شدهاند. مثلا برای درست کردن سالاد هنوز هم میتوان از چاقو و روشهای گذشته استفاده کرد ولی مدت زمان بیشتری طول میکشد. اما اگر از دیسکها و تیغههای مختلفی که همراه غذاساز هستند برای رنده کردن و خرد کردن اجزای سالاد استفاده کنید، سالاد شما هم سریعتر آماده میشود و هم سالادی با ظاهری زیبا و اجزای هم اندازه خواهید داشت.
همچنین برای درست کردن خمیر برای انواع نان میتوان از سری خمیرزن غذاساز استفاده کرد. هم خسته نمیشوید و هم زمان کمتری تا به عمل آمدن خمیر صرف میشود.
از کاربردهای دیگر غذاساز میتوان به درست کردن انواع کره، تهیه انواع سس، خرد کردن پیاز و سبزیجات و انواع دیگر موادغذایی در سایز و اندازه دلخواه و… اشاره کرد.
یکی از معایبهای غذاساز که ممکن است مشتری را از خرید منصرف کند، بزرگ بودن اندازه آن است که فضای زیادی را اشغال میکند و برای افرادی که آشپزخانه کوچکی دارند مناسب نیست. همچنین از معایب دیگر این دستگاه که میتوان به آن اشاره کرد شستشوی سخت آن است و برای افرادی که علاقهی چندانی به شستن ظرف و ظروف ندارند گزینهی مناسبی نمیباشد.
انواع غذاساز و تفاوت آنها
غذاسازها در دو اندازه بزرگ و کوچک در بازار وجود دارند. تفاوت این دو نوع غذاساز در کاربرد و ظرفیت آنها میباشد. به این صورت که غذاساز کوچک کاربردهای کمتری نسبت به غذاساز بزرگ دارد و هم اینکه بهتر است قطعات بزرگ موادغذایی را با نوع کوچک آن خرد نکنید. همچنین غذاسازهای بزرگ ظرفیت بیشتری دارند و برای خانوادههای پرجمعیت مناسبتر هستند.
خردکن
خردکن همانطور که از اسمش پیداست، وظیفهی اصلی آن خردکردن و ریزکردن موادغذایی است. همچنین طراحی آنها به گونهای است که بصورت اختصاصی و حرفهای برای خردکردن و قطعه قطعه کردن انواع موادغذایی ساخته شدهاند. خردکنها در دو نوع دستی و برقی در بازار وجود دارند که میتوانید بسته به نیاز خود یکی از آنها را تهیه کنید. طرز کار با خردکنها به گونهای است که پیاز یا هر مادهغذایی را که میخواهید خرد کنید داخل مخزن دستگاه بریزید. سپس دستهی دستگاه را با توجه به مدل آن بکشید یا فشار دهید تا بهصورت یکنواخت و هم اندازه محتویات داخل مخزن را خرد کند.
خردکردن میوه و سبزیجات به یک اندازه و با استفاده از روشهای قدیمی کاری سخت و زمانبر است. بنابراین میتوانید از دستگاه خردکن به منظور خردکردن محصولات در کوتاهترین زمان استفاده کنید. البته ناگفته نماند که بعضی از افراد برای خردکردن گوشتهای نرم هم از این دستگاه استفاده میکنند.
با توجه به اینکه ظرفیت خردکن کم است و معمولا تک کاره هستند، اندازهی کوچکی دارند و فضای کمتری را اشغال میکنند. همچنین یکی دیگر از ویژگیهای مثبت این دستگاه شستشوی راحت آن است که این ویژگی از نظر اغلب مردم اهمیت بالایی دارد و توجه آنها را برای خرید جلب میکند.
کاربردها و عملکرد غذاساز و خردکن را بهصورت کامل بررسی کردیم، اکنون به این سوال پاسخ میدهیم که:
تفاوتهای غذاساز و خردکن در چیست؟
۱)غذاسازها به دلیل اجزا و قطعات مختلفی که دارند، شستشو و تمیز کردن آنها تا حدودی دشوار و زمانبر است. در صورتی که خردکن چون قطعات سادهتر و کمتری دارد، شستن آن نیز راحتتر میباشد.
۲)غذاسازها به دلیل داشتن موتور قوی و چندکاره بودن نسبت به خردکن گرانتر هستند. در نتیجه پیشنهاد ما به افرادی که نمیخواهند هزینهی بالایی صرف خرید لوازم برقی کنند، خردکن است.
۳)غذاسازها هم وزن بالایی دارند و هم حجم زیادی را اشغال میکنند. بنابراین برای افرادی که فضای کافی برای نگهداری لوازم برقیهای بزرگ ندارند و فقط خرد کردن موادغذایی مد نظرشان است، خردکن گزینهی مناسبتری است.
۴)یکی دیگر از تفاوتهای غذاساز و خردکن این است که گنجایش غذاساز نسبت به خردکن بیشتر است. با استفاده از غذاساز میتوان طیف گستردهتری از موادغذایی را تهیه کرد. ظرفیت غذاساز تقریبا ۱۲ پیمانه است و ظرفیت خردکن حدود ۴ پیمانه.
۵)آخرین تفاوت خردکن و غذاساز در این است که کارایی غذاساز نسبت به خردکن بیشتر است. غذاساز به دلیل صفحهها و تیغههای متنوعی که به همراه دارد، کاربردهای مختلفی مانند درست کردن خمیر برای انواع نان، خردکردن انواع موادغذایی، درست کردن انواع کره و…دارد. در صورتی که خردکنها تنها دارای چند تیغهی تیز میباشند که برای کارهای روزمره مانند خردکردن پیاز و گوجه و… مفید میباشند.
سخن آخر
ما در این مقاله سعی کردیم که شما را به صورت کامل با ویژگیها و کاربردهای غذاساز و خردکن و تفاوتهای این دو دستگاه آشنا کنیم. هدف ما این بود که بعد از خواندن آن بتوانید به جواب سوال غذاساز برای شما بهتر است یا خردکن، برسید و محصول مورد نظر را با توجه به نیازتان انتخاب و خریداری کنید. امیدواریم که مفید و موثر واقع شده باشد. چنانچه در رابطه با این موضوع سوالی داشتید در قسمت دیدگاه از ما بپرسید.
حالا به نظرتون غذاساز بهتر و کاربردی ترِ یا خردکن؟
سلام
غذاساز با اینکه قیمتش بالاتره ولی تعداد تیغههاش بیشتره و کاربردیتره