
راهنمای تمیز کردن اسپرسوساز
فهرست مطالب
راهنمای تمیز کردن اسپرسوساز؛ اسپرسو یک نوع قهوه است که امروزه در بین مردم بسیار پرطرفدار است. وظیفهی دستگاه اسپرسوساز عبور دادن آب با فشار در بین دانهها یا پودر قهوه و درست کردن قهوه میباشد. این دستگاه هم مانند هر وسیلهی برقی دیگر برای افزایش طول عمر و جلوگیری از خراب شدن نیاز به مراقبت و تمیز کردن دارد. در صورت باقی ماندن قهوه داخل دستگاه و کثیف شدن آن علاوه بر صدمه زدن به اسپرسوساز،باعث کاهش کیفیت قهوه بدست آمده و ایجاد طعم تلخی در قهوه نیز میشود. بنابراین تمیز کردن اسپرسوساز هفتهای یکبار لازم است.
همچنین اسپرسوساز از بخشهای مختلفی تشکیل شده است که برای تمیز کردن بهتر است اول با قسمتهای مختلف دستگاه و وظیفهی هر کدام از این قسمتها آشنا شوید. برای اینکه دستگاه را بدون آسیب زدن تمیز کنید نیاز به دانش و آگاهی دارید که ما شما را با راهنمای تمیزکردن اسپرسوساز به صورت جامع آشنا خواهیم کرد.
قطعاتی از اسپرسوساز را که قابل جداسازی هستند میتوان با استفاده از مواد شوینده بشورید و قسمتهایی را که جدا نمیشوند با استفاده از یک دستمال نمدار و سرکه یا جوششیرین یا آبلیمو یا مایع ظرفشویی تمیز کنید.
راهنمای تمیز کردن مخزن آب اسپرسوساز
کاری که برای جلوگیری از رسوب گرفتن مخزن بهتر است انجام دهید این است که از آب تصفیه استفاده کنید. در غیر اینصورت و استفاده از سایر آبها، املاح موجود درآب باعث ایجاد رسوب در مخزن دستگاه میشود. برای جرمگیری مخزن آب اسپرسوساز میتوانید از ترکیب آب و سرکه سفید استفاده کنید. سرکه سفید حلال مناسبی برای رسوب و قهوهی باقی مانده در دستگاه میباشد. برای انجام اینکار کافی است که مخزن دستگاه را پر آب کنید و داخل آن سرکه یا جوش شیرین بریزید سپس دستگاه را روشن کنید. بعد از اینکه آب به جوش آمد دستگاه را خاموش کنید و اجازه دهید نیم ساعت به همان حالت بماند. سپس مخزن را با مایع و اسفنج نرم بشورید. اگر بعد از جرم گیری با سرکه احساس کردید که دستگاه هنوز بوی سرکه میدهد میتوانید چندبار آن را با آب بشورید تا کاملا تمیز شود.
راهنمای تمیز کردن لوله نازل بخار
این قسمت از دستگاه اسپرسوساز در تماس مستقیم با شیر و قهوه و… قرار دارد. بنابراین تمیز کردن لوله نازل بخار به دقت و مهارت بیشتری نیاز دارد. برای تمیز کردن این قسمت میتوان از مایع شستشو مخصوص و برس شستشو استفاده کرد. بعد از شستن و تمیز شدن لوله نازل آن را با یک دستمال تمیز خشک کنید.
راهنمای هواگیری اسپرسوساز
یکی از مهمترین دلیلهای کاهش عملکرد اسپرسوساز و کاهش کیفیت قهوه هواگیری نکردن به موقع دستگاه است. هوا گیری نکردن باعث کم شدن خامه اسپرسو، کاهش کف شیر، کاهش غلظت قهوه، افزایش صدای دستگاه اسپرسوساز میشود. هوا گرفتن اسپرسوساز به این دلیل اتفاق میافتد که پمپ آب که وظیفهی انتقال آب از مخزن آب به قسمت دمکن را دارد دچار کمبود آب میشود و هوا جای آب را میگیرد. هواگیری دستگاه به این صورت است که ایتدا مخزن آب را تا نقطه max پر از آب کنید و دستگاه را روشن کنید. اگر بعد از هواگیری بازهم پمپ قادر به پمپاژکردن آب نبود در این صورت باید دستگاه را نزد یک تعمیرکار ماهر برای هواگیری ببرید.
تمیز کردن بدنه خارجی دستگاه اسپرسوساز
علاوه بر تمیز کردن و جرمگیری اجزای داخلی دستگاه نظافت بدنه اسپرسوساز هم بسیار حائز اهمیت است. برای تمیز کردن بدنه دستگاه یک دستمال نمدار و مایع ظرفشویی لازم است. البته بجای مایع ظرفشویی میتوانید سرکه را داخل اسپری بریزید و روی بدنهی دستگاه اسپری و با دستمال تمیز کنید. آبلیمو هم برای جرمگیری و رسوب زدایی بسیار مناسب است و میتواند جایگزین مناسبی برای سرکه باشد.
آشنایی با قطعات اسپرسوساز و نحوهی کارکرد آنها
قطعات اسپرسوساز | کارکرد آنها |
مخزن آب | اصلیترین قسمت دستگاه و نگهداری آب |
لوله نازل بخار | ایجاد کف |
پمپ اسپرسوساز | فرستادن آب جوشیده شده از مخزن آب به مخزن قهوه |
بویلر یا دیگ بخار | تنظیم شدت فشار، دما و گرمای آب |
هدگروپ | محل اتصال پرتا فیلتر |
پرتا فیلتر | محل قرار گیری پودر قهوه داخل آن و اتصال به هدگروپ |
مخزن آب اسپرسوساز
مخزن آب یکی از اجزای مهم دستگاه اسپرسوساز میباشد که بسته به نوع دستگاه مدل این مخزن هم فرق میکند. اکثر دستگاههای اسپرسوساز خانگی دارای مخزن ثابتی میباشند که در خود دستگاه تعبیه شده است. در این مدل اسپرسوساز در هربار استفاده، بسته به میزان نیاز میتوانید داخل مخزن آب بریزید. اسپرسوسازهای صنعتی که در کافهها وجود دارند و برای تهیهی صدها اسپرسو استفاده میشوند معمولا به لولهکشی و دستگاهای تصفیه وصل میشوند. آب شهری دارای املاح و مواد معدنی میباشد که به مرور زمان باعث ایجاد رسوب میشود. که در صورت تمیز نکردن رسوب باعث خرابی دستگاه و کاهش کیفیت قهوه میشود.
لوله نازل بخار دستگاه اسپرسوساز
وظیفهی این قسمت درست کردن کف است. برای درست کردن کف ابتدا آب داخل مخزن به جوش میآید و بخار ایجاد شده از لوله نازل خارج میشود. با قرار دادن لوله داخل شیر، بخار خارج شده از آن باعث ایجاد کف میشود.
پمپ اسپرسوساز
وظیفهی این قطعه انتقال آب جوشیده شده از مخزن آب با فشار زیاد به مخزن قهوه است. پمپ در دو نوع دستی و برقی وجود دارد. امروزه پمپ اکثر اسپرسوسازها برقی میباشد. در صورتی که آب داخل مخزن تمام شود و پمپ دیگر قادر به پمپاژ کردن آب نباشد هوا جای آب را میگیرد. برای رفع این مشکل طبق روشی که گفته شد میتوانید آن را هواگیری کنید.
بویلر یا دیگ بخار اسپرسوساز
دیگبخار وظیفهی تنظیم شدت فشار، دما و گرمای آب را برعهده دارد. این قطعه از اهمیت بالایی برخوردار است چون کوچکترین تغییر در دمای آب روی طعم اسپرسو تاثیر مستقیم دارد.
هد گروپ
هدگروپ به محفظهای گفته میشود که پودر قهوه داخل آن قرار گرفته و آب با فشار از بین پودر قهوه عبور میکند. همچنین این قسمت محل اتصال پرتا فیلتر میباشد. برای تمیز کردن این قسمت میتوانید از پارچه نمدار و مواد شوینده استفاده کنید.
پرتا فیلتر و تمپر قهوه اسپرسوساز
برای درست کردن قهوه ابتدا باید پودر قهوه را فشرده کنید. پرتا فیلتر شامل یک سبد و یک فیلتر و یک دسته است. پودر قهوه را داخل آن با استفاده از تمپر فشرده کنید و به هدگروپ متصل کنید.
در این مقاله آنچه لازم است در مورد راهنمای تمیز کردن اسپرسوساز را بررسی کردیم. از اینکه ما را همراهی کردید سپاسگذاریم. میتوانید دیدگاه خود را پیرامون این مقاله مطرح نمایید.
ممنون میشم یه اسپرسوساز خوب و با کیفیت معرفی کنید.
سلام و درود
اسپرسوساز مدل NS-529,NS-509 هر دو گزینهی مناسبیه
سلام میشه یه دفترچه راهنمای فارسی اسپرسوساز بذارید! من چند ماهه دستگاه اسپرسوساز خریدم ولی هنوز نتونستم درست حسابی ازش استفاده کنم.
سلام
میتونید از این دفترچه راهنمای اسپرسوساز استفاده کنید.