
معرفی جاروشارژی و آشنایی با اجزای آن
فهرست مطالب
بررسی اجزای جاروشارژی؛ امروزه پاکیزگی و تمیزی محل زندگی و یا محل کار در بین مردم از اهمیت بالایی برخوردار است. در عصر جدید و با پیشرفت تکنولوژی وسیلهها و لوازم مختلفی برای نظافت اختراع شدهاند که یکی از این وسایل مورد استفاده جاروشارژی میباشد. جاروشارژی، یک وسیلهی الکترونیکی است که به منظور جمع کردن آشغال و گردو خاک مورد استفاده قرار میگیرد. این مدل جارو در دو نوع دستی و پارویی در بازار وجود دارد.
ظاهر جاروشارژی پارویی به گونهای میباشد که دارای دستهای بلند است و حالتی ایستاده دارد که امکان جارو کشیدن بدون خم شدن را برای خریدار فراهم میکند. یکی دیگر از تفاوتهای این دو مدل این است که پارویی هم فضای بیشتری اشغال میکند و هم از نظر وزنی سنگینتر است در صورتی که که جاروشارژی دستی هم سبکتر است هم کوچکتر. همچنین با استفاده از مدل دستی این جاروها میتوان انواع سطح، گوشه کنارهها، کنج و جاهایی که با استفاده از جاروبرقی یا جاروشارژی پارویی قابل تمیز کردن نیستند را جارو کرد ولی مدل پارویی فقط قابلیت جارو کردن کف را دارد.
جاروشارژی یک نوع جاروی سبک و خوشدست است که برای تمیز کردن سطوح مختلف کاربرد دارد. همچنین از آنجایی که این مدل جارو کم وزن میباشد و با باتری کار میکند و لازم نیست حین استفاده مستقیم به برق متصل باشد، پس به راحتی میتوان آن را به نقاط مختلف حمل کرد.
باتری انواع مدل جاروشارژی معمولا ۱۸-۱۲ ولت است که شارژ کردن آنها ۳۰-۱۵ دقیقه طول میکشد. به دلیل شارژی بودن این دستگاه بهتر است هنگام خرید به ولتاژ باتری دقت کنید و مدلی را انتخاب کنید که دوام و کارایی بیشتری داشته باشد.
بررسی اجزای جاروشارژی
قطعات جاروشارژی | کاربرد هر یک از اجزا |
موتور جاروشارژی | روشن کردن جارو و ایجاد هماهنگی بین اجزا |
باتری | منبع تغذیه دستگاه |
کیسه جارو شارژی | جمع و نگهداری اشغال و گرد و خاک |
فیلتر | جلوگیری از ورود گرد و خاک به موتور دستگاه |
شارژر | شارژ کردن باتری |
غلتک | جمع کردن مو و آشغال |
بدنه جارو | نگهداری از اجزای داخلی Vacuum cleaner rechargeable |
دکمه on و off | خاموش و روشن کردن دستگاه |
جاروشارژی هم مانند وسایل برقی دیگر برای افزایش طول عمر و دوام بیشتر نیاز به مراقبت و نگهداری دارد. چگونگی مراقبت و کار با این دستگاه نیاز به دانش و آگاهی دارد. در این مقاله به بررسی اجزای جاروشارژی و معرفی کارایی و عملکرد قطعات آن میپردازیم تا بتوانید انتخابی آگاهانه و متناسب با نیازتان داشته باشید.
موتور جاروشارژی
موتور دستگاه که اصطلاحا به آن قلب دستگاه هم گفته میشود از اصلیترین اجزای جاروشارژی میباشد. وظیفهی موتور روشن کردن دستگاه، ایجاد هماهنگی در بین اجزا میباشد که در صورت خراب شدن دیگر دستگاه کار نمیکند و عملکرد دستگاه مختل میشود. قدرت مکش جاروشارژی نیز به موتور دستگاه مربوط میشود که در صورت ایجاد مشکل در موتور، جاروشارژی به خوبی وظیفهی خود یعنی جمع کردن آشغال را انجام نمیدهد.
کیسهی جاروشارژی
این قسمت از جاروشارژی وظیفهی مهمی را برعهده دارد. چرا که جمع کردن گردوخاک و آشغال درون کیسه و جلوگیری از ورود آنها و آسیب رساندن به موتور دستگاه بر عهدهی این قسمت میباشد. کیسهی جاروبرقی ۲نوع دارد:
۱)کیسه دائمی
کیسههای دائمی معمولا ۵ لایه هستند که این ویژگی باعث میشود دوام و ماندگاری کیسه بیشتر شود و مدت طولانیتری مورد استفاده قرار گیرند. کیسههای دائمی در صورت پر شدن نیازی به تعویض ندارند. میتوان آن را خالی کرد و دوباره در سر جای خود قرار داد.
۲)کیسه یکبار مصرف
کیسههای یکبار مصرف معمولا از جنس نوعی الیاف میباشند که قابلیت تمیز کردن و شستشو ندارند. بعد از هر بار پر شدن باید آن را دور انداخت و یک کیسهی جدید را جایگزین آن کرد.
باتری جاروشارژی
باتری یکی از اجزای جاروشارژی است که به عنوان منبع تغذیه دستگاه مورد استفاده قرار میگیرد. همانطور که گفته شد باتری انواع جاروشارژی معمولا ۱۸-۱۲ ولت است که طی مدت زمان ۳۰-۱۵ دقیقه شارژ میشود. برای جلوگیری از خراب شدن باتری و افزایش طول عمر آن بهتر است از شارژر اصلی خود دستگاه استفاده کنید. همچنین برای شارژ کردن باتری مدت زمان گفته شده کافی است و لازم نیست که مدت طولانیتری به شارژر وصل باشد چون این کار ممکن است باعث خرابی و کاهش عمر مفید باتری شود. یکی از نشانههای خرابی باتری این است که زود به زود شارژ آن خالی میشود و از بازدهی مناسب ان کاسته میشود.
فیلتر جاروشارژی
فیلتر از ورود گرد و خاک به داخل موتور دستگاه جلوگیری میکند. چون در صورت ورود این ذرات به داخل موتور عملکرد دستگاه دچار اختلال میشود و قدرت مکش آن کاهش مییابد. بهتر است بعد از چندبار جارو کشیدن فیلتر را تمیز کنید تا به دستگاه آسیبی وارد نشود و دوام بیشتری داشته باشد.
شارژر جاروشارژی
بعد از مدتی استفاده از جاروشارژی به دلیل خالی شدن باتری آن خاموش میشود و برای استفاده دوباره از آن باید دستگاه را به شارژ بزنید و یا روی شارژر قرار دهید تا پر شارژ شود و آمادهی استفاده دوباره شود. شارژر بسته به نوع جاروشارژی مدلهای مختلفی دارد.
برس یا غلطک جاروشارژی
برس جاروشارژی یکی از قطعاتی است که در قسمت جلویی و در سر دستگاه قرار گرفته است. این غلطک به هنگام جاروکشیدن در تماس مستقیم با انواع سطوح قرار میگیرد. گاهی اوقات ممکن است که در اثر استفادهی زیاد و گیر کردن مو و آشغال عملکرد آن کاهش یابد. برای رفع این مشکل بهتر است بعد از هر بار استفاده آن را تمیز کنید.
بدنه جاروشارژی
خارجیترین قسمت جاروشارژی بدنهی آن میباشد که وظیفهی آن محافظت و نگهداری از اجزای داخلی دستگاه و کنار هم نگه داشتن آنها میباشد. جنس بدنه جاروشارژی معمولا از پلاستیک فشرده و محکم است.
دکمه خاموش و روشن جاروشارژی
روی بدنهی جاروشارژی دو دکمه روشن و خاموش تعبیه شده است که هنگام شروع کار دکمه on و هنگام اتمام کار دکمه off را بزنید. در برخی از مدلهای جاروشارژی چراغ نشانگر وجود دارد که موقع روشن بودن این چراغ سبز میشود و هنگام خاموش شدن دستگاه قرمز.
سخن آخر
همانطور که گفتیم بررسی اجزای جاروشارژی را به صورت کامل انجام دادیم. امیدواریم که مثمر ثمر واقع شده باشد و شما را در انجام خرید یک جاروشارژی مطابق با خواستهتان راهنمایی کند. در صورت تمایل با گذاشتن نظرات و پیشنهادات خود، ما را در مسیر ارائه بهتر یاری کنید.